Välkommen till alliansens Sverige

”Specialistläkare slår larm: I väntan på döden tvingas kroniskt sjuka cancerpatienter ut på arbetsmarknaden.” Från DN debatt idag.
Dessa konsekvenser av den sk arbetslinjen, dvs att vi har klippt av de sociala skyddsnäten för sjuka och arbetslösa, har varit uppenbara för alla som satt sig in i frågan. Debattörer från alliansen försöker hävda att det bara är påståenden eller att försäkringskassan gjort enstaka misstag, trots att läkarna ger konkreta exempel och att försäkringskassans riktlinjer återges i artikeln. Välkommen till det nya Sverige.

Annonser

3 reaktioner på ”Välkommen till alliansens Sverige

  1. Visst är det sant. Jobbar själv i sjukvården (ej läkare), men har sett alla dessa intyg som kommer tillbaka från kassan för att ”kompletteras”. Utlåtandena som läkarna har gjort är redan tydliga nog, men ska tydligen ”förtydligas” igen för kassans handläggare. Vilket slöseri med läkarnas tid, när de istället ska försöka träffa patienter och göra dem FRISKA. Mycket tragikiska patientfall gömmer sig bakom detta. I framtiden eller redan nu kommer alla att få spara pengar för ohälsa och arbetslöshet och sluta konsumera, resa, köpa ekologiskt, renovera bostäder. Ett perfekt sätt att göra hela Sverige till ett gammelmodigt, fattigt land som det var för 100 år sedan.

  2. Gud. Fråga er, ekonomisk kraft, som är basen till välfärd, kommer den från socialism? Nej, i orden av Winston Churchill: ”… socialism is a system where everyone lives equaly in poverty.”
    Allez, je vous laisse faire, parce-que moi, je deménagerai à Brüssel, où je viverai parmis des gens qui peut penser en dehors le cadre du socialisme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s