DN argumenterar för en sjuk sak

DN fortsätter släta över hur sjuka bemöts av samhället numera. I dagens ledarartikel förespråkar man mer empati från försäkringskassans sida vid avslag (obs), samtidigt som man med en lömsk argumentering fortsätter att skuldbelägga de sjuka genom ytterst tveksamma generaliseringar.
Orsaken att folk känner sig kränkta är, menar ledarskribenten, att de ansett att ”sjukpenning faktiskt var en rättighet som individen själv bestämmer över.”
Det är nog ytterst sällsynt att folk tror. Däremot känner de sig kränkta när deras behandlande läkares bedömning av deras sjukdom underkänns av försäkringskassans läkare som aldrig ens har träffat patienten.
På samma sätt försöker artikelförfattaren låtsas att det är ett faktum att läkarkåren är inkompetent eller korrupt. DN önskar ”Ett bättre ansvarstagande från läkarnas sida där de slutar skriva underlag för sjukintyg som de själva inte tror på så att de inte skjuter över ansvaret till kassan.”
Sedan menar DN att ”politiker, opinionsbildare och medier ska inte lura människor att tro att sjukförsäkringen är något annat än den är.”
Då är det väl dags att göra om sjukförsäkringen, så den faktiskt motsvarar vad folk i allmänhet anser att den bör vara.
Det förmodligen säkraste sättet för alliansen att förlora valet är att argumentera för en omänsklig behandling av sjuka människor. DN är på god väg att göra jobbet åt dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s