Partiet för den som aldrig kommer bli sjuk

Att moderaterna är partiet för den som aldrig kommer få någon svår sjukdom var tydligt när Fredrik Reinfeldt framträdde i TV och inte ville ta ställning i fallet med överläkaren med stroke som skulle tvingas till heltidsjobb på Samhall istället för 75 procents tjänst som läkare.
35 miljarder hade sparats in på sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna – pengar som förstås varit med och finansierat skattesänkningarna, mest för höginkomsttagare.
Så för den som är säker på att aldrig råka ut för någon allvarlig sjukdom och inte heller bryr sig om andra som är sjuka, så är valet lätt. Moderaterna är partiet.

Annonser

3 reaktioner på ”Partiet för den som aldrig kommer bli sjuk

 1. Är omförsäkringen så fel?

  Jag vill bara ge lite perspektiv om det är tillåtet: Antag att jag är sjuk under en längre tid, därefter blir jag frisk men jag är fortfarande arbetslös, borde jag då gå på sjukförsäkring?

  Eller över till arbetsmarknadsåtgärder?

 2. Det är beklagligt att Samhall används i valrörelsen och i mediernas rapportering som ett exempel på jobb med lägsta tänkbara status. Det bidrar till de fördomar som finns om Samhall och våra medarbetare.

  Att Försäkringskassan kan hänvisa någon till Samhall är en missuppfattning. Den som är aktuell för arbete på Samhall blir anvisad från Arbetsförmedlingen efter en ordentlig prövning. Det är alltså Arbetsförmedlingen och ingen annan som avgör vem som blir erbjuden jobb på Samhall.

  Det som diskuteras i det aktuella fallet handlar om att arbetsförmågan prövas ”mot hela arbetsmarknaden” av Försäkringskassan. En generell beskrivning av vad en prövning mot arbetsmarknaden innebär handlar om att man också beskriver vilka stödformer som finns, exempelvis Samhall.

  För vår del är det mycket allvarligt om en missuppfattning som denna tillåts bidra till fördomarna om det arbete som utförs av 20 000 människor i Samhall. Samhall utvecklar personer med funktionsnedsättning genom arbete. Många av våra medarbetare är idag fullt rustade för ett jobb utanför Samhall, men deras möjlighet att bli rekryterade av andra arbetsgivare minskar när fördomarna sprids.

  Anders Ekberg
  Pressekreterare
  Samhall AB

 3. Reaktionerna beror nog inte på någon nedlåtande syn på Samhall, snarare det orimliga i att en person med nio års akademisk utbildning och lång yrkeserfarenhet inom ett viktigt område inte får ägna sig åt det på grund av ett orimligt regelverk. Ett slöseri både ur samhällets synpunkt och den enskildes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s