Ännu en NATO-dåre i DN:s spalter

I DN ges alltid utrymme åt NATO-förespråkare. Undrar vem på redaktionen som är reservofficer?
Idag skriver en ”forskare och försvarsexpert” ett inlägg under rubriken ”Regeringen har givit S vetorätt i frågan om Nato”.
Den absurda vinkeln är att eftersom S gjorde ett dåligt val skulle majoriteten av folket vara för ett medlemskap i NATO. Det är för skrattretande när demokratiargument används i en fråga där det finns ett kompakt folkligt motstånd enligt alla undersökningar.
Ställ frågan direkt i en folkomröstning:
Vill vi vara frontststat mot ett Ryssland, beväpnat med tusentals kärnvapen, i en militärallians vars överbefälhavare i praktiken kan vara Sarah Palin?
Är vi villiga att dras in i ett krig som kan utvecklas till en kärnvapenkonflikt om en kris provoceras i Rysslands närområde, t ex om nationalister begår övergrepp på en rysk minoritetsbefolkning?
Är vi medvetna om att Gotland är en av Östersjöns mest strategiska punkter och ett svenskt NATO-medlemskap omedelbart skulle höja spänningen samt stärka hökar i Ryssland som varnar för en inringning från NATO? Gotland skulle bli ett förstahandsmål vid en konflikt.

Ett annat absurt argument är att det handlar om säkerheten för de cirka 500 svenska soldater som deltar i NATO-operationer i Afghanistan, medan det i själva verket handlar om ökad krigsrisk för 10 miljoner svenskar. NATO-samarbetet i Afghanistan framstår som hävstång för en del kretsar för att trixa in det motsträviga svenska folket i militäralliansen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s