Märklig läkare

En anonym läkare (om han nu är det, eller om det är ytterligare ett fall av den lobbyverksamhet som Svenskt Näringsliv betalar miljoner för) hävdar i AB Debatt att alliansens politik handlar bara om, i princip, simulanter med lättare besvär. De riktigt sjuka är ”försvinnande få”, säger han.
Om det vore så, vore det väl en enkel sak för Försäkringskassan att undanta de svårt sjuka, men lättdiagnosticerade, patienterna med cancer, stroke, hjärtinfarker, reumatism, amputationer, benbrott, etc från det stränga regelverket. Men så är inte fallet. I själva verket är Försäkringskassans krav absurt hårda.
Läs om Försäkringskassans vägledning för handläggare här och exemplen om sondmatade, personer som inte kan stå eller sitta, personer som brutit bägge benen och en arm, m m.

Tillägg: Efter att ha läst om ”läkarens” inlägg är jag rätt övertygad om att det är fejk. Men han kan ju vederlägga mina, och uppenbarligen flera andras misstankar genom att träda fram med namn. Det har många läkare som är kritiska till det nya systemet vågat göra.
Språkbruket känns inte äkta och lägg märke till retoriken där man försöker stjäla motståndarnas värdeord – ”omoraliska” sjukskrivningar, ”hjärteskärande” att se folk slita för att försörja sjukskrivna. Jämför med Per Schlingmans skapelse ”Moderaterna – arbetarpartiet”.
”Läkaren” hade jobbat på vårdcentraler och drog slutsatser om hela patientkollektivet, men allvarligt skadade och svårt sjuka behandlas på sjukhus, vilket en riktig läkare förstås känner till.
Det Timbro-ideologiska utbrottet om att alla bär ansvar för sitt eget liv och ”stackars skattebetalare” känns påklistrat och helheten luktar lobby-produkt lång väg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s