Vill DN att USA ska anfalla Egypten?

När man inte tror att DN kan gå mer åt höger dyker det upp några gamla mörkblå figurer.
För några veckor sedan var det signaturen Sander (Nils Erik Sandberg) som skrev några märkliga formuleringar om demokratin som ett problem kontra marknadsekonomin. Lustigt nog dök artikeln aldrig upp i nätversionen av DN. Kanske var den för kontroversiell.
Så idag är det Hans Bergström som saknar George W Bush och hans metoder att sprida ”demokrati” genom att invadera länder. Bergström citerar ett långt stycke av ett floskelfyllt propagandatal av Bush, så man nästan känner hur Bergströms ögon tåras.
George W Bush, den sannolikt mest katastrofala president USA haft i modern tid, som förstört den internationella rättsordningen, förstört den amerikanska rättsstaten, förstört USA:s anseende världen över, förstört den amerikanska ekonomin och framförallt kostat hundratusentals människor livet.
Frågan är om resten av DN:s ledarredaktion vill se amerikanska bomber och en militär invasion i Egypten eller om Bergströms inlägg bara är en pinsamhet. Men artikeln står faktiskt rubricerad som ledare, om än signerad.

Annonser

En reaktion på ”Vill DN att USA ska anfalla Egypten?

  1. Bergströms inlägg var minst sagt pinsamt i sin slående avsaknad av nyansering. Jobbar karln på uppdrag av Fox News? Det är mig obegripligt hur DN kan låta honom agera som kolumnist. Kräver inte redaktionen något slags lägsta nivå vad gäller intellektuell ärlighet, objektivism och stringens? Tydligen inte i Bergströms fall. Genant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s