Tvåhundra i månaden för att glömma sjuka och arbetslösa

Det är väl ingen slump att Alliansen tillkännager planerna på ett nytt jobbskatteavdrag dagen efter att de magra justeringarna av regelverket för de sjuka och arbetslösa offentliggjorts.
Två-trehundra i månaden tror regeringen räcker för att kväva skamkänslorna som väcks av de utblottade sjuka i deras Kafka-belägenhet.
Folkets heder är billig att köpa räknar de med som har en ideologi som går ut på att människan drivs av egoism, eller det ekonomiska incitamentet, som det heter.
Förhoppningsvis har de fel.
PS – kan inte låta bli att notera Lena Melin i AB:s ganska milda kritik mot alliansen i sjukfrågan jämfört med de hejaklacker på DN:s, Svd:s och Expressens ledarsidor som utan nyanser stöder regeringslinjen oavsett vilken fråga det handlar om.
Snacka om mediaunderläge för (s), det börjar kännas om ett problem för demokratin.
AB, DN, SvD, Expressen

Annonser

2 reaktioner på ”Tvåhundra i månaden för att glömma sjuka och arbetslösa

  1. Grattis Schlingmann, du gör skäl för varje skattekrona vi ger dig i lön! Du och ditt propagandaministerium sköter ert jobb åt Reinfeldt. Nu har tidningarnas hemsidor era skattesänkningar högst upp istället för artiklar om de kosmetiska förändringarna i sjukförsäkringen och artiklar om att Reinfeldt fegar ur från att möta Håkan Juholt! Så förflyttar man fokus från de obehagliga frågorna till något som ger bilden av att var positivt! Kanske dags att statsministern ger dig en rejäl löneökning. Nä. så dumt av mig. Du får ju genom det femte jobbskatteavdraget så oerhört mycket större skattesänkning än vad vårdbiträdet får!

    Avgiften till a-kassan höjdes ungefär samtidigt som det första jobbskatteavdraget infördes. Avdraget för fackavgiften togs bort. Avdragsgränsen i jobbreseavdraget höjdes. Skatt på trafikförsäkringen infördes. Bensinskatten höjdes kort efter valet 2006. Elpriserna har skjutit i höjden rejält och nuvarande regering har inga avsikter att göra något åt det. Jovisst har vi fått en rejäl påfyllning i plånboken, eller? Frågan som man nu ställer sig är: I vilken ände skall de ta igen det femte jobbskatteavdraget?

  2. Bra Kent.K
    En hundvalp som driver Papegojpolitik tillsammans med ett gäng tynande lakejpartier börjar bli sååå tröttsam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s