Alla dessa kluvna tungor

Efter GP:s avslöjande att det var Anders Borgs finansdepartement som infogade de hårdaste regeländringarna av sjukförsäkringen trots att socialdepartementet och Christina Husmark Pehrsson protesterade, eftersom det skulle drabba enskilda orimligt hårt, finns det många frågor att ställa.
Man kan förundras över lojaliteten hos alla stödtrupperna bland ledarskribenter som Hanne Kjöller med flera som försvarade reformen med stor hängivenhet. Hade det varit samma ljud i skällan om man vetat om varningarna och reservationerna från socialdepartementet?
Men det man slås mest av är omfattningen av dubbelspelet som följde. Om pressen är på bettet gräver man fram citat från alla inblandade allianspolitiker som mot bättre vetande hävdade att konsekvenserna var oväntade.
AB, DN.

Annonser

2 reaktioner på ”Alla dessa kluvna tungor

  1. Det är väl inget konstigt. Alltid när man ät tvungen att dra in något för att det missbrukas så är det några som råkar illa ut trots att de inte förtjänat det. Det betyder inte att man kan låta bli att tätta till hålen i systemet. Med tiden får man försöka hitta en lösning åt de som inte borde drabbats men det går inte att hitta alla i förväg.

  2. Det är väl en väldigt konstig inställning av offra svårt drabbade människor för att komma åt några man misstänker missbrukar. Då skulle man inte kunna ha några försäkringssystem överhuvudtaget.
    Men det är inte det frågan gäller, utan att regeringen faktiskt i förväg visste att människor skulle hamna mellan stolarna, trots att man hävdade motsatsen. Socialdepartementet pekade ut vilka som skulle drabbas och varnade för konsekvenserna, men blev överkörda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s