Juholt ska tystas och historien revideras

När Håkan Juholt säger ”jag tror det finns ett stort stöd i Sverige för att sjukdom och arbetslöshet inte ska leda till att man blir fattig” då är hans retorik besvärlig för Alliansen. Hans förmåga att på ett tydligt och lättfattligt sätt formulera socialdemokratiska budskap gör honom till en obehaglig motståndare – bäst att utnyttja situationen med bostadsbidraget till max för att piska upp ett drev. Man lyckades ju misskreditera Mona sahlin så mycket att de politiska sakfrågorna kom i bakgrunden vid valet 2010, så metoden är beprövad.
Underläget i media för s är dessutom totalt – ett allt större demokratiskt problem.
Att allianstidningarna väsnas är inte så förvånande (DN, SvD, Expressen). Men vi har också Aftonbladet med Lena Mellin i spetsen – som tjänar 100.000 i månaden och inte bryr sig särskilt mycket om ökade klasskillnader eller andra socialdemokratiska kärnfrågor – driver på med artiklar som inte underbyggs med namngivna källor, utan tvärtom dementeras av alla tillfrågade.
Enligt AB skulle Juholt ha informerats 2009 om regelbrotten av partikassören Tommy Ohlström, liksom dåvarande partisekreterare Ibrahim Baylan. Men bägge säger att det inte stämmer – de ljuger alltså också, enligt AB.
Det är starka anklagelser och nu borde trycket flyttas över till AB som måste motivera varför man tror på en anonym källa framför dem som framträder med namn. Det luktar kampanj, alternativt att AB manipuleras av någon inom S som hyser agg till Juholt.
Är det inte överhuvudtaget märkligt hur mycket energi som läggs på alliansens ledarsidor att angripa socialdemokraterna istället för att diskutera vad regeringens politik bör vara? Det är väl för att man medvetet eller omedvetet känner att de grundläggande s-värderingarna om rättvisa, solidaritet och medkänsla ligger djupt hos svenska folket.
Det var nog en obehaglig väckarklocka när en undersökning visade att majoriteten ansåg att 70-talet var det bästa årtiondet att leva i, innan den nyliberala omdaningen av samhället inleddes på 80-talet.
Så nu ska historien revideras och vi ska indoktrineras att tro att vi i själva verket levde i ett socialistiskt elände. Dock är vi nog för många som minns för att det ska lyckas. En sak är i alla fall säker – det fanns ingen som trodde att vi trettio år senare skulle ha ett samhälle som inte tog hand om sjuka och fattiga. Vi trodde allt skulle bli bättre – inte sämre.

Annonser

3 reaktioner på ”Juholt ska tystas och historien revideras

  1. Att man inte kollar upp regelverket för ersättning när man sitter i förtroendeposition tyder på stark brist på intelligens, särskilt med tanke på hur situationen sett ut för hans . Så hur man än ser på det handlar det antingen om att Juholt är korkad, eller om att han medvetet fuskat.

    Naturligtvis måste han spela på sitt oförstånd, allternativet, att han medvetet fuskat, innebär politiskt självmord & erkänande till brott. Det samma gäller för Tommy & Ibrahim, det ligger VÄLDIGT starkt i deras intresse att skydda Juholt, deras framtida leverbröd beror på det.

    Aftonbladet har för övrigt ingen anledning att skydda alliansen, om du kommer ihåg förra valet så körde Aftonbladet praktiskt taget 1 bölartikel per nummer om de utförsäkrade.

    Allt talar för att Juholt har fuskat medvetet, men vi får väll se vad utredningen kommer fram till.

  2. Alternativt att han varit slarvig.
    Aftonbladets position är lite märklig i och med att ledarsidan är s-märkt, medan Lena Mellin, som får mest utrymme, ska vara oberoende. Det har framgått rätt tydligt tidigare att hon inte gillar Juholt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s