Juholts tal avslöjar Aftonbladets antipati

Nyfiken på Juholts anförande knäppte jag fram Aftonbladet.se på mobilen och läste:

Lamt mottagande
för Juholts partital
Aftonbladets Lena Mellin om Juholts tal inför S-distrikten: ”Det kom två fniss, men inga skratt. En del klappade inte ens händerna på slutet.”
”…– Jag tyckte faktiskt att det var ett väldigt lamt tal och han fick också ett lamt mottagande. Det var ingen riktigt glöd. Han hade väldigt lite att säga. Jag har hört stora delar av talet förut, säger Lena Mellin.
Håkan Juholt lyckades inte övertyga de 120 ombuden, enligt Mellin. Den sista applåden var lång – det var allt.
– Innan var de pliktskyldigt över applåderna. Det kom två fniss, men inga skratt. Mottagandet var svalt. En del klappades inte ens händerna på slutet utan reste sig upp och gick, säger Lena Mellin…”

Alltså inget vidare, tänkte jag, men fortsatte och läste vad Expressen.se skrev. Där ger KG Bergström, en stenhård kritiker av Juholt, dessutom anställd på en tidning som öppet och officiellt stöder Alliansen, en helt motsatt bild:

K-G Bergström: Ett retoriskt skickligt tal
Bra retoriskt tal av Håkan Juholt, säger Expressens politiske kommentator K-G Bergström, efter S-ledarens tal i förtroenderådet.
– Juholt är nog den retoriskt skickligaste partiledaren. 

Håkan Juholt talade till ett parti som upplever stor kris just nu och hans uppgift var att ingjuta mod och hopp i partiet.
Han lyckades.
– Som väntat var det ett retoriskt skickligt tal där han fick många applåder, säger K-G Bergström.
Bergström ser Juholt som den retoriskt mest skickliga partiledaren i Sverige…. … – Varje gång han talar är det en fördel för honom….”

Utan tvekan känns KG Bergströms version mest övertygande med tanke på hans kritiska inställning till Juholt. En snabbkoll på andra media och reaktioner hos s-bloggar tyder på att det var ett riktigt bra tal som togs emot väldigt väl.
Lena Mellins version avslöjar de antipatier hon tycks hysa mot Juholt. Det påminner om artiklar hon skrivit från Juholts träffar med partimedlemmar efter drevet där hon beskrivit tuffa möten där människor varit mycket kritiska. Sedan har personer som varit med på mötena, och till och med citerats i artiklarna, yttrat sig i kommentatorsfälten och undrat om de varit på samma möten, för de kände inte alls igen sig.
Blir Aftonbladet socialdemokraternas svåraste motståndare inför valet 2014?
AB, Expressen, SvD  AB2 AB3 Bloggar: Parkstugan Röda berget, Högbergs tankar, Sossepolitik för dummies

Annonser

3 reaktioner på ”Juholts tal avslöjar Aftonbladets antipati

  1. Lena Mellin är utan tvekan alliansens största tillgång. Många lever ju fortfarande i tron att Aftonbladet är en socaildemokratisk tidning. Varje gång jag ser eller hör Mellin tänker jag att hon måste ha varit svårt mobbad som barn. Nu tar hon skadan igen! En mycket märklig varelse!

    Det sorgliga är att även om jag skippar Mellin, Knutsson och Silberstein (alliansens trojka), så fortsätter de ändå att påverka just de människor som INTE bloggar om politik, just de som INTE är så politiskt intresserade men som ändå röstar.

  2. Det är väl uppenbart att journalisterna på AB är bittra eftersom de inte lyckades med sitt uppsåt att avsätta Juholt. Det hade ju liksom varit pricken över i och efter det hade ingen kommit ihåg att hela historien varit fejkad, att ”glasklara regler” snarast visat sig vara en outtalad praxis och att allt man kunde hitta på Juholt var två felaktiga reseräkningar, vilket förvisso var klantigt, men knappast något man avsätter en partiledare för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s