Expressen – husbondens röst

Exprssen har inlett en ny serie där man granskar drevet från andra sidan.
Men man avser inte att granska Juholt-drevet, det mest uppmärksammade, mest intensiva politiker-drevet någonsin i Sverige. Ett drev som påverkar den demokratiska processen och framkallar frågor om pressens samhällsansvar.
Nej, istället ska det handla om Carema-affären – ett drev som varit en mild västanfläkt jämfört med det som socialdemokraternas partiordförande utsatts för.
Expressen är den mest smygpolitiserade tidningen – undersökningar efter valet 2010 visade hur Expressen mer aktivt än andra tidningar vinklade nyheter för att påverka valresultatet.
Nu har väl någon Carema-direktör, lobbyist eller moderat politiker med Carema-koppling slagit en signal till Expressens ledning och sagt att den här publiciteten är ju inte bra. Uppmärksamheten kring Carema-skandalen sätter fingret på en svag punkt i alliansens ideologi – att det finns en koppling mellan vinstuttag och mindre resurser till vård.
Men hur ska Expressen kunna backa utan att det ser ut som om man viker ner sig? Jo, snilleblixt – starta en serie där man ”granskar dreven och försöker ge det andra perspektivet”. Först ut – Carema naturligtvis.
Expressen 1, Expressen 2, Expressen 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s