Vem kan rösta på ett parti som styrs av en kvällstidning?

Om det rått något tvivel om att Aftonbladet är ute efter att avsätta Juholt så är väl det skingrat nu. Röda Berget och www.second-opinion.se:

Under tisdagens evenemang ”Kvällspressdagen” på Operaterassen förklarade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för publiken varför det är betydligt mer intressant att skriva om Håkan Juholt än att granska den sittande makten just nu.
– Att Sveriges statsbärande parti faller ihop och har en partiledare som uppenbarligen inte klarar att dra ett rakt streck, hålla en rak linje, är en mycket bättre historia än att dag ut och dag in försöka beskriva att Alliansen är visionslösa.
Samtidigt uttryckte han frustration över att Håkan Juholt ännu inte har avgått.
– Jag vet inte om vi måste skriva stopp och säga ”okej, nu räcker det”, men vi kan inte sluta rapportera om det här. Det kommer inte att ske, men kan inte någon please hjälpa den här människan, för vi kan inte hålla på och skriva det uppenbara längre.

Om pressens lynchning av Juholt (som Göran Greider beskriver det) lyckas, ska då ersättaren bli någon som har goda förbindelser med Aftonbladets redaktion – eller är det Jan Helin som bestämmer själv vem man ska satsa på? Vem kan respektera ett parti där en kvällstidning i praktiken bestämmer vem som ska vara partiledare?
Att Aftonbladet fått en sådan förfärlig makt beror på s massiva underläge i media. Om inte Aftonbladet dragit igång sitt drev, samtidigt som Jan Helin ville visa sig duktig för direktörerna på Schiebstedt och bevisa att den nya webb-satsningen var lyckosam (all-time high i antal besök i takt med hetsrubrikerna om Juholt) hade inte Juholts missar fått mer uppmärksamhet än Reinfeldts felaktiga uppgifter häromdagen om att Sverige var det enda landet med budgetöverskott i Europa.
Det är uppenbart att vi har ett stort demokratiskt problem i Sverige när media jagar oppositionen istället för att granska makten.
AB, AB2, AB3, LO-tidningen, Dala-demokraten, Jinge, DN

Annonser

5 reaktioner på ”Vem kan rösta på ett parti som styrs av en kvällstidning?

 1. Väl skrivet! Dessutom har Jan Helin många fascistiska drag. Liksom den forna nazistiska tidskriften ”Der Sturmer” hetsat Aftonbladet upp hat. Man ljuger och överdriver för att misskreditera politiska motståndare. Ifall Aftonbladet skrev sanningen skulle det aldrig funnits något drev mot Juholt.

  Dessutom har Aftonbladet en hårt censurerad kommentatorsfunktion. Jag själv skriver under olika pseudonymer, men ofelbart får jag ”inloggningsprobem” efter ett tags debatterande. Så snart jag skapar ett nytt alias, går det utmärkt att logga in. Så Aftonbladet erkänner ALDRIG att de blockerar kommentatoter. Istället gör dom det omöjligt för dom att logga in. Oärlighet och censur i kombination.

  Lika osakligt är deras drev mot SD. Jan Helin är en fascist av modernt snitt. Censur och lögner präglar denne fascist!

  Nu motiveras avgångskraven, inte med Juholts påstådda fel och brister, utan med mediadrevet. Drevet utgör i sig skäl för Juholt att avgå.

  Juhults ”synd” är att han inte följer Jantelagen!

  1. Jag har liknande erfarenhet. På Jan Helins blogg publiceras inte kommentarer. Jo, några stycken, för syns skull, men de flesta förblir opublicerade. Jag har skrivit till Aftonbladets webbansvarige och påpekadt detta. Fick svaret att Helin inte hinner! Då svarade jag att det borde gå att hitta någon praktikant som kan bli betrodd att lägga ut kommentarer, men icke! De jobbar inte så, svarade webbansvarig. Nej,. det har vi märkt, Aftonbladets ledning lever fortfarande i föreställningen att de har monopol på det skrivna ordet.

 2. Reinfeldt borde ge allt till alla, men ger BARA ALLT till mångmiljonärerna, därför är Junholts alternativ bättre och solidariskt, som ger det som vanligt folk behöver.
  Och det kostar inte mer än Reinfeldts utredningsprojekt och OECD resor.

  Reinfeldt måste bort, hans fixering vid OECD och dess styrning av sjukförsäkringsreformen och arbetslinjen in vårt land har gått för långt, just p g a Reinfeldts totala idéebris och feghet. Att stå och hålla i ett kassaskåp ger inga jobb eller utvecklar landet, men Reinfeldt väntar på sin finans-och fastighetscrash som är vanligt förekommande under högerregeringar. Det tömmer skattekassan och avgår sedan och S måste återigen bygga upp landet, igen och igen händer samma sak.
  Vin får under alla omständigheter inte bli någon land som lyder under EU och Reinfeldt sitter som president, så har vi förlotar allt till Tyskland och Frankrike, länder som ligger under vår kvalitet.
  Vi måste, bo få sjukvård, få sjukförsäkring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s