Nästa steg i NATO-konspirationen

Det finns uppenbarligen en klick militärer och försvarspolitiker som i det dolda försöker kringgå vårt demokratiska styrelseskick och mot folkets vilja ansluta oss till NATO, så att vi en dag ska vakna upp och finna anslutningen som ett fullbordat faktum, utan att vi förstått hur det gått till.

Det är ljuset av det man ska se insatserna i Afghanistan och Libyen, och de märkliga krigsspel man deltar i, där Sverige utan reservationer offrar hela sitt flygvapen i NATO-insatser, till de andra deltagarländernas förvåning.

Genom att satsa allt på flygvapnet och försumma resten av försvaret ordnar man en situation där Sverige inte kan försvaras utan NATOs hjälp, och svenska flyginsatser vid en kris i Baltikum skulle automatiskt dra in oss i en konfrontation.

De flesta svenskar anser nog att vi skulle stödja de baltiska länderna med alla möjliga politiska medel vid en konflikt, men hur många anser att vi skulle gå i krig med Ryssland? Kan vi be att få ett svar på hur de politiska partierna ställer sig, innan det är för sent.

Ska vi behöva bli kallsvettiga nästa gång en kris uppstår vid någon av Rysslands randstater?

Annonser

2 reaktioner på ”Nästa steg i NATO-konspirationen

  1. Vi är redan beroende av NATO för att kunna försvara oss, så har det varit sedan försvarsslakten 2000 och 2004. Och i en konflikt mellan Ryssland och NATO i Östersjöområdet så finns det risk för att vi skulle bli inblandade vare sig vi vill eller inte. Gotland har ett strategiskt läge och är ett enkelt mål då öns försvar utgörs av en hemvärnsbataljon och några förrådsställda stridsvagnar.

  2. Om vi ska vara med i eller dras in i NATO så ska det väl ske med öppen debatt och med stöd av folkmajoriteten. Militärer som bedriver ett eget spel hör inte hemma i en demokrati. Vad det gäller Gotland så håller jag med om att det är en glödhet strategisk punkt i Östersjön. Just därför skulle spänningen och därmed krigsrisken i vårt närområde stiga direkt om vi gick med i NATO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s